ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

1. MEGA CHANNEL

Αφιέρωμα στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA CHANNEL και στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA:

2. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 29-7-2010

Σε σχετικό δημοσίευμα  2 σελίδων του Ελεύθερου τύπου για τα εργαλεία κήπου γίνεται αναφορά και παρουσίαση του toolhouse.gr και του υπευθύνου Θεολόγου Ιωσηφίδη.

 

Κατεβάστε σε 2 pdf αρχεία το σχετικό δημοσίευμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ:


Σελίδα 1
Σελίδα 2 

 

3. ΤΑ ΝΕΑ

και το 2-σελιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ:

παραπομπή στον δυκτιακό τόπο της εφημερίδας εδώ

4. ΑΘΗΝΑ 9.84 

Για το αφιέρωμα και το σύνολο του άρθρου κάντε κλικ στο logo του ραδιοφωνικού σταθμού.

υπάρχει επίσης και ηχητικό ντοκουμέντο στο τέλος του άρθρου από αντίστοιχη ραδιοφωνική συνέντευξη εδώ (Θεολόγος Ιωσηφίδης)

«Φτιάξτο μόνος σου»

Στροφή στο χειροποίητο κάνουν και οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, ενώ ετησίως αυξάνονται κατά 2% οι πωλήσεις εργαλείων για ποικίλες κατασκευές.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον και για την παρακολούθηση σεμιναρίων για διάφορες τέχνες, από πλέξιμο μέχρι βιβλιοδεσία. Με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του «Φτιάξτο μόνος σου» μίλησε η Μαρία Παύλου στην έρευνα για το χειροποίητο που παρουσιάζεται όλη την εβδομάδα 10.00 με 12.00 στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» με τη Νόνη Καραγιάννη.

Εν μέσω κρίσης ο καταναλωτής επιλέγει με περισσότερη σκέψη. Προτιμά να αγοράζει καλύτερης ποιότητας πράγματα, απομακρύνεται από τα μαζικά βιομηχανικά προϊόντα και επιλέγει ανεξάρτητους δημιουργούς, τους οποίους γνωρίζει προσωπικά και εμπιστεύεται για τα υλικά που χρησιμοποιούν, τον τρόπο που δουλεύουν, το σέρβις που παρέχουν.

Οι άνθρωποι που αναζητούν τα χειροποίητα δεν το κάνουν μόνο για εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και για λόγους ιδεολογικούς και ψυχολογικούς. Η στροφή προς το χειροποίητο έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Μια δημιουργική επένδυση του ελεύθερου χρόνου τους αναζητούν πολλές κοπέλες σε σεμινάρια πλεξίματος, ραπτικής και άλλων χειροποίητων αντικειμένων.

Το ενδιαφέρον για τέτοιες δημιουργίες έχει αυξηθεί γιατί ο κόσμος όταν πιέζεται αναζητά διέξοδο στην τέχνη.

Η χειρωνακτική δημιουργία δίνει μια ανάταση ψυχής. Κάθε χρόνο αυξάνονται κατά 2% και οι διαδικτυακές πωλήσεις εξοπλισμού και εργαλείων στην Ελλάδα.

Ο Θεολόγος Ιωσηφίδης, ιδιοκτήτης καταστήματος με εργαλεία στη Νέα Ιωνία και διαχειριστής του site του καταστήματος www.toolhouse.gr, μίλησε στη Μαρία Παύλου για το κίνημα Do It Yourself. «Τα τελευταία 2-3 χρόνια που η κρίση έχει επηρεάσει βαθύτατα τον κλάδο της οικοδομής τα εργαλεία που πωλούνται από τα καταστήματα φεύγουν πλέον περισσότερο από ιδιώτες παρά από επαγγελματίες. Ο ιδιώτης εξακολουθεί να αγοράζει εργαλεία για να φτιάξει πράγματα που παλαιότερα τα ζητούσε από έναν επαγγελματία. Η πρόσβαση σε μηχανήματα και η χρήση τους είναι πλέον πολύ πιο έυκολη με το διαδίκτυο. Βρίσκουν οδηγίες χρήσεως ακόμη και στο youtube» είπε ο κ. Ιωσηφίδης.

Το internet είναι θησαυρός για όσους θέλουν να φτιάξουν μόνοι τους κάτι. Από κόσμημα και κερί μέχρι ρούχα και ντουλάπες.

5. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ                                                                                                                                                                   ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 7-10-2012

Ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα της ¨ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ¨ για το DIY (Do It Yourself), όπου γίνεται αναφορά στο toolhouse.gr βρίσκεται: εδώ